Versenyzői észrevételek a 4 órás erőpróba kapcsán …

Füspök Zoltán:
Füsi“A nagy melegre az íj meglehetősen érzékenyen reagált, de ez az állandó ellenőrzésen kívül végül nem jelentett problémát. Ezt az íjamat, mint első szarust 2014-óta használom. Az erejéből velem ellentétben nem vesztett sokat, ami szerintem a nagyobb előfeszítettség miatt volt. Ezt alatt a kisebb markolati szög és nagyobb szarvszög értendő. Használt kecskebőr ideg volt az íjon, körülbelül 400 lövés lehetett benne. A verseny előtt kapott egy vékony bőr tekerést a füleken, de a nyílajaknál nem védtem le. Számottevő kopás egyik ponton se keletkezett. Talán a nyílajaknál látható egy kis felületváltozás, Így 1100 lövés után. Itt az egyenletesen kemény szerkezetű bőr ideg, kicsit megtört-megpuhult.
A nyilak egy több év alatt összeállt som készlet volt A 18g-os és F- 9g-os heggyel szerelve, lapos hosszú tollazással. Sajnos nem tudtam külön erre az alkalomra egy új készletet összeállítani. Ezért a teljesítményük egy idő után lehangolóvá vált. Többségük teljesen kilágyult és csak 4-5 darabbal lehetett megbízhatóan találatot elérni. Hozzátenném hogy ezek a nyilak egy igazi tartós teszten vesznek részt, ami azt jelenti hogy vannak közöttük 7-8 éves sokat látott példányok is! Szóval ennyit bírtak, most mennek nyugdíjba.
Az A hegyekkel többször is eltaláltam a célgyűrű peremét, ami a vashegyeket elvágta, de maga a hegy csak egy esetben repesztette kicsit a vesszőt, amin már lefoszlott az inazás vége. A hegyeket némi kalapálás után tovább használtam.
Összességében a teljes felszerelés jól bírta a strapát. Ez egy megbízható fegyverrendszer!”

Keszthely Festetics-kastély park, 2017.Július 8.