Az AVE kiállítóház és MTIT közös kiállítása

“Sokezret nyilakkal…”

mtít_Íjászfelszerelés_1-1


2017.
 november 11. – 2018. február 25.-ig minden nap 10.00 – 21.00 óráig az AVE Kiállítóházban megtekinthető egyedülálló hiánypótló kiállítás: “Sokezret nyilakkal…”címmel – A X. századi “honfoglalás kori” magyar íjászfelszerelés!”
Ezzel a bevezetővel indul az AVE kiállítóház honlapján a régóta szervezett  kiállítás bemutatása, amelyben az MTIT fő szerepet visz egy többéves vajúdó téma megfelelő történeti kutatásokkal, régészeti eredményekkel és rekonstrukciós, újra alkotott munkákkal alátámasztott kiállítás létrehozásában.

Több eredményünk az MTIT Facebook oldalán már korábban is megtekinthető volt –
ezekből sokat közreadott  az AVE kiállítóház is saját Facebook oldalán, hogy felhívja az érdeklődő közönség figyelmét.

Mit teszünk hozzá? – Mindazt amit eddig csináltunk, azt a kitartó, sokszor nehezen megalkotott, mindvégig a hitelesség kutatását szem előtt tartó munkánk eredményeit, melyeket eddig a honlapunkat látogatók is láthattak.

A kiállítás a modern kiállításpedagógia eszközeit felhasználva plasztikusan igyekszik népszerűsítő, oktató, de nyugodtan mondhatjuk összegző szerepet nyújtani a látogatóknak.
Javában folyik a kiállítási anyag rendezése, alakítása csakúgy mint a sajtóban hírelés, előzetes információk közreadása  – az alábbi linken az M1-ben tagtársunk Sudár Balázs az MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoport képviseletében és mint a Magyar Történelmi Íjász Társaság tagja előzetes információkkal harangozza be a kiállítást.

vessző     AVE _ MTIT “Sokezret nyilakkal” hírelése az M1 -en.
H
ivogató

A kiállítás főként az egyes tárgyak készítésének folyamatát mutatja be, az alapanyagoktól a kész eszközökig reményeink szerint sok érdekes konkrét anyaggal, képpel.

Az MTIT tagjait büszkeséggel tölti el a felkérés és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy sikeresen, minden látogató megelégedésére töltsük be szerepünket.

Ave_kiállítás_fb_profilkép