2014. Szakmai tábor – Gyenesdiás

Idén harmadik alkalommal rendezte meg Társaságunk egyhetes nyári Szakmai Táborát, amely bár az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, mégis eredményesen zárult.

Kitűzött céljainkat sikerült elérni, így eredményes 12 órás íjászversenyt rendeztünk, a kézművesség terén is sikerült Fruzsina segítségével a bőrvarrással, Füsizoli segítségével pedig a kovácsolással ismerkednünk.

Kiemelt szerepet kaptak a hagyományos íjászversenyek, így a harci távlövés, a mameluk verseny, a puta lövés. Fontos programunk volt a Szarusíjak Seregszemléje is, amelyen íjkészítőink és meghívottak mutatták be íjaikat, mondták el az íjkészítés rögös útján megtett lépéseik tapasztalatait, cseréltek eszmét a gyakorlati és elméleti kérdésekben.

A tervezett lovasíjász versenyt ugyan nem tartottuk meg, de nagy előrelépést tettünk ebbe, az általunk fő célnak kitűzött irányba is, ezért köszönettel tartozunk Hortsin Tamáséknak (Szittya, Sziszi) és Flesch Marcinak. Alkalmunk volt képzettségtől függően kipróbálni magunkat mind a lovasíjászatban mind a lovagolás rejtelmeiben is. Jövőre egyik fő feladatnak tekintjük, hogy tovább erősítsük a lovasíjász vonalat és minél több tagunk és támogatónk legyen képes részt venni a lovasíjász versenyünkön.

Nem utolsó sorban egy tartalmas és sikeres hetet tudhatunk magunk mögött, amelyen ismét kiderült számunkra, hogy ezt a közösséget nem csak az érdeklődési kör kovácsolja egybe, hanem a barátság is.

Külön köszönet Páli Barnának a helyszín biztosításáért és az előkészítő munkáért!

Jövőre folytatjuk!

Képek, videók