VERSENYZŐI ÉSZREVÉTELEK A 4 ÓRÁS ERŐPRÓBA KAPCSÁN …..

Katona István (BajánBow):
BajánBow“Az íjam a verseny végére kb. 10%-t veszített az erejéből, szerintem nem elsősorban a 800 lövéstől, hanem a 800 lövés + harminc x Celsius foknak köszönhetően. Nagyon meleg volt, ehhez képest ez a kb 10% erővesztést nem tartom soknak.
A nyilakon nem volt elváltozás, egyről lazult fel egy darab toll, más nem történt velük. Viszont: Soha többé fűz vesszőtest. Nem tudom, hogy a melegnek volt-e köszönhető, de a fűz vesszőim egyszerűen beállíthatatlanok voltak. Az egyengetés után kb 5-6 lövéssel már ugyanúgy görbültek. A pontatlanságomat ennek remélem betudni….
A selyem ideg kb. 3-4%-t nyúlt, egyszer utána is kellett állítanom (tekernem), a bandázsa szétbomlott és a verseny végére több szál is elpattant (valszínű nem a terheléstől, hanem egyszerűen kidörzsölődött). Röviden: Ilyen jellegű (több órás, folyamatos lövéses) versenyen én nem fogok többé selyemmel lőni.
Annak ellenére, hogy én lőttem a leggyengébb íjjal, rendesen elkészültem az erőmmel. Nem is igazából a húzó kezem-karom, hanem a tartó (bal) kezem-karom volt készen a verseny végére, ez ilyen jellegű terheléshez nem vagyok hozzászokva. (egy edzésen kb. 2-300 lövést lövök 2 óra alatt, tehát bőven kevesebbet a felénél is annak, amit itt lőttem.)”